Осем ползи от наличието на уебсайт за Вашия бизнес и често задавани въпроси

Ползи от наличието на уебсайт за бизнес - Уеб дизайн Блог - Project Yordanov

Най-вероятно е имало момент, в който да се запитате: “Имам ли наистина нужда от уебсайт?”

Естествено, отговорът на този въпрос може да варира, според типа на бизнеса. Но, за огромна част от бизнесите на пазара, отговорът е “да’.

Не са много бизнесите, които могат да оцелеят без присъствие в онлайн пространството и наистина няма причина да нямате уебсайт. Уебсайтът на Вашия бизнес може да бъде високо ефективен маркетингов инструмент, който да бъде много рентабилен. Да имате уебсайт има много предимства и много малко недостатъци.

Осем ползи от наличието на уебсайт за Вашия бизнес

Какви са основните предимства от това да имате уебсайт за Вашия бизнес?

1. Ще създатете собствено онлайн присъствие

Едно от най-големите предизвикателства за всеки бизнес е разпознаваемостта, или “колко от хората знаят с какво се занимаваме?”.

Случвало ли Ви се е да имате потенциален клиент срещу себе си и той да Ви попита как може да намери повече информация за Вас?

Ето по този начин помага да имате уебсайт за Вашия бизнес.

Един добре изграден уебсайт, който отговаря на Вашия бранд имидж и има нужната информация за един клиент да се образова за услугите или продуктите, които предлагате, би Ви помогнал да утвърдите бизнеса си на пазара, както и да привличате по-лесно нови клиенти.

2. Ще изградите доверие с вашите потенциални клиенти

Вашите потенциални клиенти искат да научат повече за Вас и това, което предлагате.

Можете лесно да им дадете тази възможност като поместите всяка нужна информация на Вашия уебсайт.

Новите потенциални клиенти често се интересуват от вашата бизнес история, вашия опит и вашата специализация. Имайки тази информация на Вашия уебсайт, Вие лесно може да спечелите доверието на хората, а с това и възможността те да използват вашите услуги или да закупят вашият продукт.

3. Ще получите повече видимост в търсачки като Google и Bing

В днешно време всеки от нас използва търсачки като Google или Bing, за да намери това, което търси. Дали неговото търсене включва ‘ресторант в град X’ или ‘денонощен зъболекар’, ние най-често се обръщаме към Google в опит да намерим това, което търсим.

Именно заради това, наличието на онлайн присъствие в търсачки като Google и Bing, ви позволява да получавате повече видимост от потенциални клиенти.

4. Ще създадете допълнителен канал за взаимодействие

Уебсайтът на Вашия бизнес предоставя на клиентите лесен начин да се свържат с вас и да научат повече за вашите продукти и услуги.

Това означава, че ще имате допълнителен канал за взаимодействие, който да работи за Вас 24/7, предоставяйки повече информация за клиентите, които се интересуват.

5. Ще може да се възползвате от достига на социалните мрежи

Да имате уебсайт е само първата стъпка към ефективната маркетингова стратегия за развитие на Вашия бизнес онлайн.

Следващата стъпка е да създадете социални профили в съответните социални мрежи, където взаимодействат Вашата аудитория от клиенти.

Facebook, Instagram и LinkedIn

Можете лесно да установите присъствието си във Facebook, Instagram, или LinkedIn като най-използвани мрежи в България.

Например, харесванията и споделянията във Facebook могат да насочат хората към вашия уебсайт. Връзките към популярни или актуални елементи от или към вашия уебсайт ще допринесат за неговата значимост.

6. Ще можете по-лесно да продавате своите продукти и услуги

Независимо дали Вашият бизнес е базиран върху предлагането на услуги или продажбата на продукти, Вашият уебсайт може да бъде най-добрият Ви търговец. 

Когато имате нужната информация за един клиент на Вашия уебсайт, той лесно може да направи информирано решение за това от какво има нужда и да се свърже с Вас. Това може да Ви спести както време и ресурси по промотирането на Вашия бизнес офлайн, така и да Ви помогне по-лесно да намирате клиенти.

7. Ще може да споделяте всичко актуално и вълнуващо около бизнеса

Наличието на уебсайт Ви дава още едно предимство – може да имате свой собствен Блог!

Блогът е един от най-ефективните маркетингови инструменти за създаването на авторитет около даден бизнес и повече разпознаваемост за продуктите или услугите, които предлага.

Във вашият блог можете да:

  • споделяте актуална информация около развитието на Вашия бизнес
  • коментирате всичко случващо се във вашия сектор или ниша
  • да създавате писмено, аудио, или видео съдържание с добавено стойност за Вашите клиенти.

Всичко това Ви помага да разширявате своята аудитория и позволява на вашия бранд да добива популярност.

8. Ще научите повече за Вашите клиенти и какво те очакват от Вас

Вашият уебсайт Ви позволява да събирате данни и информация за Вашите клиенти. Добра практика е всеки бизнес  уебсайт или онлайн магазин да бъде свързан с Google Analytics.

Google Analytics е инструмент за събиране на данни като брой посещаемост на седмица, най-посещавани страници, позиция на уебсайта в Google, и т.н. Google Analytics е разработен от Google Inc.

Чрез този инструмент можете да научите повече за нуждите на вашите клиенти, техните предпочитания и интереси. Това ще Ви позволи по по-добър начин да обслужвате в бъдеще своите нови клиенти.

Често задавани въпроси при създаването на уебсайт

Нормално е да имате въпроси и притеснения относно създаването на уебсайт. Вижте някои от най-често задаваните въпроси, свързани с изработката на уебсайт.

Имате още въпроси?

Можете да зададете своите въпроси, като ни пишете директно на hello@projectyordanov.com. Ние ще се радваме да отговорим на Вашия въпрос и да Ви бъдем полезни. Интересувате се от направата на уебсайт за Вашия бизнес? Разгледайте повече за уеб-дизайн услугите, които предлагаме, и се свържете с нас.
Не забравяйте да споделите статията

About The Author

Scroll to Top