Оптимизация на скоростта на WordPress: Как да направите сайта си по-бърз

Оптимизация на скоростта на WordPress: Как да направите сайта си по-бърз - Project Yordanov

Оптимизацията на скоростта на WordPress е от съществено значение за подобряване на потребителското изживяване на вашите посетители и за увеличаване на трафика и конверсиите на вашия сайт. В тази статия ще разгледаме най-ефективните начини за оптимизация на скоростта на WordPress, които може да приложите върху вашия уебсайт.

Съдържание на тази статия

Защо е важно да оптимизирате скоростта на своя WordPress сайт? 🚀

Скоростта на зареждане на уебсайта ви има огромно влияние върху потребителското изживяване на вашите посетители и съответно върху тяхната вероятност да останат на сайта ви, да се върнат в бъдеще или дори да направят покупка.

Какво показват проучванията?

Има множество проучвания, които показват връзката между скоростта на уебсайта и поведението на потребителите в интернет. Ето някои от тях:

 • 1 от 4 потребители ще си тръгнат от един уебсайт, ако на уебсайтът му отнема повече от 4 секунди да зареди.
 • 46% от потребителите нямат навика да посещават повторно уебсайтове, за които знаят, че зареждат бавно.
 • Забавяне от 1 секунда в скоростта на зарежда може цялостно да намали % на удовлетворени клиенти с до 16%.
 • 64% от потребителите, които пазаруват онлайн, ще избягват да пазаруват повторно от даден онлайн магазин, ако са наясно, че той зарежда бавно.

Оптимизирането на скоростта на вашия WordPress сайт е критично за подобряване на потребителското изживяване на вашите посетители, увеличаване на трафика на вашето уеб пространство, подобряване на рейтинга в търсачките и намаляване на разходите за хостинг и маркетинг.

Статистики за скоростта на зареждане на вашия уебсайт
Стъпка 1

Изберете правилния хостинг доставчик.

Хостинг доставчикът може да има голямо влияние върху скоростта на вашия уебсайт.

Изборът на правилния хостинг доставчик е от решаващо значение за скоростта на зареждане. Съществуват различни видове хостинг услуги като споделен хостинг, виртуални частни сървъри (VPS), облачен хостинг и др.

Видове уеб хостинг за WordPress сайт - Project Yordanov
Видове уеб хостинг за WordPress сайт

1) Споделен хостинг

Предимства

Предимствата на споделения хостинг включват:

 • Ниски цени – споделеният хостинг е евтин, тъй като стои на един и същи сървър с много други сайтове.
 • Лесен за управление – повечето доставчици на споделен хостинг предоставят удобни уеб базирани интерфейси, които правят управлението на сайтовете лесно и достъпно за новопристигнали.
 • Поддръжка – добрият споделен хостинг може да предостави качествена поддръжка, която да ви помогне да решите всякакви проблеми със сайта ви.

Недостатъци

Недостатъците на споделения хостинг включват:

 • Липса на издръжливост – тъй като много сайтове споделят един и същи сървър, можете да се сблъскате с проблеми с издръжливостта на сайта си, особено ако сървърът се натоварва много.
 • Ограничения – повечето доставчици на споделен хостинг имат ограничения за използване на ресурсите, като например лимити за трафик, дисково пространство и други. Това може да ограничи функционалността на сайта ви.
 • Сигурност – споделеният хостинг може да бъде по-незащитен от напълно управлявания VPS хостинг, тъй като много сайтове споделят един и същи сървър, а хакерите може да се насочат към един от тях и да получат достъп до целия сървър.
Споделен уеб хостинг
Idea bulb
Изборът на споделен хостинг за вашия WordPress сайт зависи от нуждите и бюджета ви. Ако имате малък бюджет и очаквате малко посещаемост на сайта, споделеният хостинг може да е добро решение за вас.

2) Виртуален частен хостинг

Предимства

Предимствата на виртуалния частен хостинг включват:

 • По-добра производителност: Виртуалният частен хостинг (VPS) осигурява по-добра производителност в сравнение със споделения хостинг, тъй като ресурсите на сървъра са по-добре оптимизирани за работа и не се споделят от толкова много уебсайтове.
 • По-голяма гъвкавост: С VPS имате пълна контрол върху сървъра и може да конфигурирате хардуера, операционната система и други компоненти за да отговарят на вашите нужди.
 • Поверителност и сигурност: Виртуалният частен хостинг осигурява по-добра сигурност и поверителност от споделения хостинг, тъй като има по-малко потребители на един сървър и всеки акаунт е изолиран от другите.

Недостатъци

Недостатъците на виртуалния частен хостинг включват:

 • По-висока цена: Виртуалният частен хостинг е по-скъп от споделения хостинг, тъй като получавате по-голям дял от ресурсите на сървъра.
 • Изисква технически знания: За разлика от споделения хостинг, където хостинг доставчикът обикновено се грижи за настройката на сървъра, VPS изисква повече технически познания и умения за настройка и поддръжка на сървъра.
 • Рискове при неправилна настройка: Ако не знаете как да конфигурирате правилно сървъра, може да причините сериозни проблеми на сайта си и да го направите уязвим на атаки от хакери.
VPS УЕБ ХОСТИНГ - Project Yordanov
VPS Хостингът предлага по-голяма гъвкавост и контрол в сравнение със споделен хостинг
Idea bulb
VPS хостингът е подходящ за по-големи и посещавани уеб сайтове, които изискват по-голям ресурсен капацитет, като например онлайн магазини, форуми, социални мрежи и други подобни сайтове с голям обем на трафика.

3) Облачен хостинг

Предимства

Предимствата на облачния хостинг за WordPress включват:

 • Скалируемост: Облачните хостинг доставчици позволяват на потребителите да скалират своите ресурси според нуждите си. Това означава, че ако уеб сайтът ви получава повече трафик от очакваното, можете бързо да увеличите капацитета на сървъра си.
 • Надеждност: С облачния хостинг вашият сайт е разположен на мрежа от множество сървъри. Ако един от тези сървъри се окаже недостъпен, трафикът автоматично се пренасочва към други работещи сървъри, така че посетителите ви винаги имат достъп до вашия уеб сайт.
 • Бързина: Мнозина от облачните хостинг доставчици предлагат високоскоростна мрежа, която осигурява бърза скорост на зареждане на сайта.
 • Гъвкавост: Облачният хостинг предоставя достъп до богата гама от инструменти и услуги, които позволяват на потребителите да персонализират и да управляват своя сайт.

Недостатъци

Недостатъците на облачния хостинг за WordPress включват:

 • Цена: Облачният хостинг може да бъде по-скъп от споделения хостинг, но предлага по-високо ниво на качество и сигурност.
 • Зависимост от интернет връзката: Ако интернет връзката е бавна или надеждността й е ниска, това може да доведе до бавно зареждане на сайта.
 • Ограничения на капацитета: Облачният хостинг предлага гъвкавост в скоростта на зареждане на сайта, но може да има ограничения в капацитета на дисковото пространство и трафика на сайта.
 • Сигурност: Понеже облачният хостинг предоставя достъп до множество сървъри, също така може да се увеличи риска от хакерски атаки.
Облачен хостинг - Project Yordanov
Облачният хостинг предлага много гъвкавост, мащабируемост и надеждност
Idea bulb
Облачният хостинг е модел за хостинг на уеб сайтове, при който уеб сайтовете са хостнати върху мрежа от свързани сървъри, наречена облак.
Стъпка 2

Изберете оптимизирана за скорост WordPress тема.

Темите на WordPress могат да влияят на скоростта на зареждане на сайта ви. Винаги трябва да изберете тема, която е оптимизирана за скоростта, за да гарантирате бързото зареждане на сайта ви.

Изборът на правилната тема за WordPress може да бъде ключов за успеха на вашия уебсайт. При избора на тема трябва да се обърне внимание на много аспекти, като например дизайн, функционалност, скорост и оптимизация за търсачки.

Ето няколко съвета за избор на правилната WordPress тема:

 1. Определете си нуждите и изискванията на уебсайта си – Преди да изберете тема, определете каква функционалност и какъв дизайн търсите за вашия уебсайт. Това може да включва определени функции като wishlist, compare функция, специфично разположение на количката и страницата с поръчка, или други.
 2. Изберете тема с оптимизиран код – Темата на уебсайта ви трябва да има оптимизиран код, което е фактор за бързото зареждане.
 3. Проверете скоростта на темата – Важно е да се провери скоростта на зареждане на темата, за да се уверите, че ще бъде бърза и ефективна за потребителите.
 4. Проверете рейтинга и отзивите на темата – Преди да изберете тема, проверете рейтинга й и отзивите на потребителите в WordPress. Това може да ви даде представа за качеството на темата. Избирайте теми, които са с висок рейтинг.
 5. Изберете тема, която е оптимизирана за търсачки – Темата на уебсайта ви трябва да бъде оптимизирана за търсачки, като има правилно използвани метатегове, заглавия и др.
 6. Изберете тема, която е мобилно адаптивна – С повишаването на броя на потребителите на мобилни устройства, е важно да се избере тема, която е мобилно адаптивна и се адаптира към различни размери на екрана.
 7. Проверете поддръжката на темата – Изберете тема, която има активна и редовна поддръжка, за да гарантирате, че ще получавате актуализации и ъпгрейди.

Не знаете коя темата за изберете? Ето няколко...

Ето някои от най-добрите WordPress теми, които са подходящи както за създаването на комплексен корпоративен сайт, така и на онлайн магазин:

 1. Astra – това е много популярна и лека тема, която е лесна за използване и има безплатна и платена версия.
 2. GeneratePress – това е още една лека и бърза тема, която е лесна за настройване и има безплатна и платена версия.
 3. OceanWP – това е много гъвкава и безплатна тема, която предлага много опции за настройка.
 4. Flatsome – това е платена тема, която е силно оптимизирана за скорост и е изключително подходяща за онлайн магазини.
 5. Hello Theme – това е безплатна тема, която е създадена от екипа на Elementor и е силно оптимизирана за скорост.
Check icon
Тези теми имат добре написан код и са оптимизирани за скорост, което ги прави подходящи за много различни типове уебсайтове. Винаги е важно да проверите рейтинга на темата и рецензиите на потребителите, преди да я изтеглите или закупите.
Стъпка 3

Използвайте оптимизирани плъгини.

Използването на плъгини може да добави ценни функционалности към вашия сайт. Въпреки това, трябва да бъдете внимателни с броя плъгини, които инсталирате, тъй като те могат да намалят скоростта на зареждане на сайта ви.

При избора на подходящи плъгини за WordPress е важно да се ръководите от няколко ключови принципа.

 • Първо, определете конкретните функционалности, от които се нуждаете.
 • Второ, проверете рейтинга и отзивите на плъгините, за да се уверите в тяхната надеждност и качество.
 • Трето, избягвайте излишното натоварване на сайта, като изберете плъгини, които са леки и оптимизирани за скоростта.
 • Накрая, актуализирайте редовно плъгините, за да се възползвате от последните подобрения и защити. Следвайки тези насоки, ще можете да изберете правилните плъгини, които отговарят на нуждите на вашия WordPress сайт.

Кои плъгини можете да избягвате?

Ето няколко примера за плъгини, които могат да забавят скоростта на вашия сайт и трябва да се избягват:

 1. Slider Revolution: Този плъгин за създаването на слайдер компоненти може да добави значително натоварване на зареждането на страниците поради сложните анимации и големи изображения.
 2. NextGEN Gallery: Макар и много функционален за създаване на галерии, NextGEN Gallery може да забави скоростта на зареждане на страниците поради голямото количество изображения, които трябва да бъдат обработени.
 3. WPBakery Page Builder (познат още като Visual Composer) – Този визуален конструктор предлага богат набор от функции, но същевременно може да забави зареждането на страниците поради комплексността на кода и вложените стилове.
 4. Jetpack – Въпреки че Jetpack предлага много полезни функционалности, той има тенденцията да натоварва скоростта на зареждане на сайта поради голямото си разнообразие от модули и функции.
 5. Contact Form 7 – Макар и популярен, този плъгин за контактни форми може да има негативно въздействие върху скоростта на зареждане на сайта, особено ако използва много скриптове и стилове.
Оптимизация на скоростта на WordPress сайт
Интересна статистика, според която Amazon биха губили 1.6 милиарда долара годишно,
ако скоростта им на зарежда падне само с една секунда.
Стъпка 4

Оптимизирайте изображенията си.

Големите изображения могат да забавят скоростта на зареждане на сайта ви. Затова е важно да оптимизирате изображенията си, за да намалите размера им.

Това може да стане чрез използване на онлайн инструменти като TinyPNG или ShortPixel. Също така, използвайте формати, които са по-малки в размер, като JPEG, вместо PNG.

Използването на изображения в уеб - Project Yordanov
Изображенията допълват посланието и го правят лесно за рабиране

Запознати ли сте с различните формати изображения в уеб пространството?

Ето няколко насоки за различните формати на изображения в уеб и тяхното използване:

 • PNG (Portable Network Graphics): PNG е подходящ формат за изображения с прозрачност и за съхранение на изображения с по-сложни детайли или линии. Използвайте PNG, когато искате да запазите високо качество на изображението и прозрачността му, например за лога, икони или дизайни с прецизни детайли.
 • JPEG (Joint Photographic Experts Group): JPEG е подходящ формат за съхранение на фотографии и изображения с много цветове и плавни преходи. Този формат осигурява по-добра компресия на файловете, което го прави идеален за уеб страници с големи изображения, като галерии, блогове и продуктови страници.
 • SVG (Scalable Vector Graphics): SVG е векторен формат, който позволява без загуба на качество и промяна на размера на изображението. Използвайте SVG, когато искате да представите икони, лога или векторни графики, които трябва да се мащабират на различни размери без загуба на рязкост.
 • GIF (Graphics Interchange Format): GIF е формат, който поддържа анимирани изображения с ниско качество. Този формат е подходящ за малки анимации, банери или смешни гифове, но не се препоръчва за фотографии или изображения с висока резолюция.
 • WebP: WebP е нов формат за уеб изображения, разработен от Google. Той осигурява отлично съотношение между качество и размер на файла, което го прави подходящ за оптимизиране на скоростта на зареждане на уеб страниците. Въпреки това, WebP форматът не се поддържа от всички браузъри, затова трябва да се провери съвместимостта с целевата аудитория на сайта.
Векторни срещу растерни графики - Project Yordanov
Векторни срещу растерни графики

6 стъпки за правилно и оптимално използване на изображения

Ето няколко стъпки, които можете да следвате при оптимизацията на изображенията за вашия уебсайт:

 1. Размер на изображението: Използвайте размери на изображенията, които са подходящи за конкретните използвани места на сайта. Не зареждайте по-големи изображения от необходимите, за да намалите размера на файла.
 2. Компресия на изображенията: Използвайте инструменти за компресия на изображенията, които ще намалят размера на файла без да влошават значително качеството на изображението. Някои от популярните инструменти за компресия са TinyPNG, JPEGmini и Compressor.io.
 3. Използвайте подходящ формат на изображенията: Изберете правилния формат на изображението в зависимост от типа на изображението и нуждите на уебсайта. PNG е подходящ за изображения с прозрачност или с по-малък брой цветове, JPEG е добър за фотографии и изображения с плавни преходи, а SVG е подходящ за векторни графики.
 4. Лениво зареждане на изображения (Lazy load): Използвайте техники за лениво зареждане на изображения, които позволяват зареждането на изображението само когато е видимо в областта на преглед на потребителя. Това помага за по-бързо зареждане на страницата и подобрява потребителското изживяване. Плъгини като Lazy Load by WP Rocket, Smush, a3 Lazy Load.
 5. Кеширане на изображенията: Използвайте кеширане на изображенията, което позволява на браузъра да запази копие на изображението и да го използва отново при следващите посещения на сайта. Това намалява времето за зареждане, тъй като изображението не се изтегля отново от сървъра.
 6. Оптимизиране на атрибутите на изображенията: Уверете се, че сте задали правилните атрибути на изображенията, като включите описателни текстове (alt текст) и съответните размери на изображението (width и height атрибути). Това помага на търсачките и потребителите с увредено зрение да разберат какво представлява изображението, докато също така подпомага и в оптимизацията на скоростта на зареждане на страницата.
Idea bulb
Оптимизацията на изображенията е важна част от оптимизацията на скоростта на вашия уебсайт. Следвайки горепосочените стъпки, ще постигнете по-бързо зареждане на страниците, подобрено потребителско изживяване и по-добра видимост в търсачките.

4 плъгина, които можете да използвате за оптимизация на вашия изображения

Ето няколко популярни плъгина за WordPress, които се използват за оптимизация на изображения:

 1. Smush: Този плъгин автоматично оптимизира изображенията, като ги компресира без загуба на качество. Също така предлага функции като оптимизация на множество изображенията наведнъж и лениво зареждане (lazy load).
 2. EWWW Image Optimizer: Този плъгин предоставя оптимизация на изображенията в реално време, като ги компресира и оптимизира форматите на файловете. Може да бъде настроен и за автоматично оптимизиране на всички изображения при качването им.
 3. Imagify: Този плъгин предлага автоматична оптимизация на изображенията, като ги компресира и оптимизира форматите. Предлага също и възможност за масова оптимизация на изображенията и лениво зареждане.
 4. ShortPixel: Този плъгин осигурява компресия на изображенията без загуба на качество, както и конвертиране на формати на изображенията за по-ефективна доставка. Предлага и оптимизация на изображенията в маса и интеграция с CDN.

В зависимост от вашите нужди и предпочитания, можете да изберете плъгин, който най-добре отговаря на вашите изисквания за оптимизация на изображенията.

Стъпка 5

Използвайте кеширане.

Кеширането е важен процес за увеличаване на скоростта на зареждане на уебсайтовете. В случая на WordPress, има няколко видове кеширане, които могат да се използват за подобряване на производителността на сайта:

 1. Браузърно кеширане: Този вид кеширане позволява на браузърите на посетителите да запазят локална копие на уебсайта. Това означава, че след първото зареждане на страницата, браузърът може да използва локалното копие, вместо да изтегля отново съдържанието от сървъра. За да активирате браузърното кеширане, можете да използвате плъгини като WP Super Cache или W3 Total Cache.
 2. Кеширане на страници: Това е процесът, при който готова HTML страница се съхранява и предоставя на посетителите без да бъде генерирана отново при всяко заявяване. Това намалява натоварването на сървъра и намалява времето за зареждане на страниците. WP Super Cache, W3 Total Cache и WP Rocket са популярни плъгини, които предоставят функционалност за кеширане на страници.
 3. Кеширане на база данни: При кеширане на база данни, резултатите от заявките към базата данни се съхраняват в паметта или на диска, за да се намали времето за изпълнение на бъдещи заявки към същите данни. Това е особено ефективно за уебсайтове, които извършват често повтарящи се заявки към базата данни. Плъгини като WP Rocket и WP Super Cache предлагат възможности за кеширане на база данни.
 4. Кеширане на обекти: Това включва кеширане на отделни елементи от уебсайта, като например постове, страници или маркирани части от кода. Кеширането на обекти може да бъде постигнато с помощта на плъгини като WP Super Cache, W3 Total Cache и WP Rocket.
Подобрения в скоростта на уебсайта - Project Yordanov
Само 0.1 секунда подобрение в скоростта на зареждане
може да увеличи процента (%) реализация в онлайн магазините с 8.4%
Стъпка 6

Минифицирайте CSS и JavaScript.

Минификацията на CSS и JavaScript файловете може да намали размера на файловете и да ускори зареждането на страниците ви. Има много инструменти онлайн, които могат да ви помогнат

4 плъгина, които можете да използвате за минифициране на CSS и JavaScript

 • Autoptimize: Плъгин, който минифицира CSS и JavaScript файлове и ги комбинира.
 • Fast Velocity Minify: Мощен плъгин, който минифицира и комбинира CSS и JavaScript файлове, включително външни и inline скриптове.
 • Hummingbird: Комплексен плъгин за оптимизация на скоростта, който включва функционалност за минифициране на CSS и JavaScript, както и за кеширане и други оптимизации.
Check icon
Тези плъгини предоставят удобен начин за минифициране и комбиниране на CSS и JavaScript файлове във вашия WordPress сайт, което подобрява скоростта на зареждане на страниците.
Стъпка 7

Изключване на ненужни плъгини.

WordPress има много плъгини, които могат да добавят функционалност към вашия уебсайт. Но използването на твърде много плъгини може да забави зареждането на страницата.

Проверете вашите инсталирани плъгини и изключете тези, които не са необходими. Това ще намали броя на заявките към сървъра и ще подобри скоростта на зареждане на уебсайта.

Ето някои функции или плъгини в WordPress, които не са задължителни и може да се изключат, за да се ускори зареждането на сайта:

 1. Плъгини с ниска полза: Изключете плъгините, които не използвате активно или които не добавят съществена функционалност към вашия сайт. Проверете и премахнете излишните плъгини.
 2. Pingbacks и Trackbacks: Изключете функциите за автоматично създаване на pingbacks и trackbacks, тъй като те могат да натоварят сървъра и да забавят зареждането на страниците.
 3. Вградени скриптове и стилове: Проверете и изключете ненужните скриптове и стилове, които се зареждат по подразбиране, като например emoji скрипта или XML-RPC интерфейса.
 4. Коментари: Изключете коментарите, ако не ви е необходима функционалността за коментари на вашия сайт. Това ще намали заявките към базата данни и ще ускори зареждането на страниците.
 5. Embeds: Изключете автоматичното вграждане на медийни файлове от други сайтове, като YouTube или Twitter. Това може да натовари зареждането на страниците с допълнителни заявки и данни.
 6. Heartbeat API: Намалете честотата на изпращане на заявки на Heartbeat API, който осигурява реално време на функционалността, ако не е необходимо за вашия сайт.
 7. Излишни фийдове: Изключете излишните фийдове, които не се използват активно, за да намалите натоварването на сървъра.
 8. Динамични галерии и слайдери: Ако използвате галерии или слайдери, предпочитайте решения, които генерират статични изображения и намаляват броя заявки към сървъра.
Idea bulb
Някои от горните насоки за изключване на функции и плъгини в WordPress могат да бъдат по-сложни за потребители без технически опит. Тези насоки са предназначени за по-напреднали потребители, които разбират от работата с WordPress и имат знания по оптимизация на уебсайтове. Свържете се с нас, за да ви съдействаме.
Стъпка 8

Използване на Content Delivery Network (CDN).

CDN е съкращение от “Content Delivery Network” (Мрежа за разпространение на съдържание). Това е система от сървъри, разположени на различни места по света, които се използват за доставка на съдържание към потребителите с максимална ефективност и скорост.

Когато потребител отвори уебсайт, съдържанието на този уебсайт се зарежда от близък до него сървър от CDN мрежата, вместо да се зарежда от основния сървър, където е хостнат уебсайтът. Това намалява разстоянието, което трябва да бъде преодоляно от съдържанието, което да стигне до потребителя, и по този начин ускорява зареждането на уебсайта.

Безплатни и платени CDN доставчици

Ето няколко примера на CDN услуги, като посочваме един безплатен и няколко платени:

Безплатен CDN:

Платени CDN услуги:

Всички тези CDN услуги предлагат различни пакети и функционалности в зависимост от нуждите и бюджета на вашия уебсайт.

Как работят CDN мрежите - Project Yordanov
CDN мрежата разпределя съдържанието на един сайт и то се зарежда
от най-близкия физически за потребителя сървър
Стъпка 9

Поддръжка и актуализация.

Поддръжката на актуална версия на WordPress и плъгините е от съществено значение за бързото зареждане на вашия уебсайт. Всяка актуализация включва подобрения във функционалността, сигурността и оптимизацията на кода, което помага за постигане на по-добра производителност и скорост.

Редовното актуализиране на WordPress и плъгините ви осигурява достъп до последните функции и поправки на проблеми, които могат да се появят. Това помага да се предотвратят грешки и проблеми със съвместимостта, които могат да забавят зареждането на уебсайта.

Следете чакащите актуализации във вашия WordPress сайт
Заключение

Оптимизация на скоростта на WordPress.

Оптимизацията на скоростта на WordPress сайт е от решаващо значение за постигането на успешно онлайн присъствие. Всяка секунда забавяне при зареждането на уебсайта може да има неблагоприятен ефект върху потребителското изживяване, SEO резултатите и конверсиите.

Чрез използване на оптимизирана тема, оптимизирани изображения, кеширане, минификация на CSS и JS, актуализация на WordPress и плъгините, почистване на базата данни и редовни тестове за скоростта, можем да постигнем бързо и ефективно зареждащ се WordPress уебсайт.

Оптимизацията на скоростта подобрява потребителското изживяване, улеснява навигацията и намалява bounce rate-a. Това също така подобрява позиционирането в търсачките и увеличава конверсиите.

Имате още въпроси?

Можете да зададете своите въпроси, като ни пишете директно на hello@projectyordanov.com. Ние ще се радваме да отговорим на Вашия въпрос и да Ви бъдем полезни.

Интересувате се от направата на уебсайт за Вашия бизнес? Разгледайте повече за уеб-дизайн услугите, които предлагаме, и се свържете с нас.

About The Author

Scroll to Top